Reportáž AO MIXY

Reportáž AO MIXY

ČTA AUSTRALIAN OPEN – MIXY 2023  LTC Houštka

5.2. týden po AO jsme se sešli společně s 12 páry na prvním turnaji MIXů v rámci ČTA tour. Seznamu účastníku dominovali především nováčci, a tímto bychom je chtěli srdečně přivítat v ČTA TOUR. Pouze 5 hráčů nedostalo v tento den naší member medaili.

Celkově tedy 12 párů bylo rozřazeno do 3 skupin po 4. První 2 ze skupiny postupovali a dále dva lepší ze 3. místa ve skupině podle skóre. Nejhorší ze 3. místa šel do útěchy.

Ve skupině A se jednoznačně všechny překonal pár Roman Vaňouček a Zuzana Šimánková. Tyto tenisti už byli s turnaji ČTA seznámeni a nenechali se zastrašit novými páry. A tak ze skupiny vyšli bez jediné prohry. Pár na druhém místě ve skupině A byl pár René Šenk a Jeanet Glázrová s prohrou pouze proti 1. páru. Nakonec postoupil ze skupiny zde i 3. pár, a to Matěj Wolf a Ivana Bednářová. Tímto pár Miloš Nosek a Martina Kubinová šli samotní z této skupiny do útěchy.

Skupina B také neméně napínavá. Z těchto bojů však vyšli vítězně na 1. místě Petr Šimánek a Lucie Fojtíková. Taktéž vyšli bez jediné prohry stejně jako pár ze skupiny A. Druhý a přesto také postupující byl pár byli hráči Marek Bezák a Kristýna Balcarová. I hráči na 3. místě v této skupině měli štěstí a také postoupili. Byli to Radim Šebera a Kristina Minařčíková.

Skupina C byla jediná skupina, která pustila pouze 2 páry dále. Stejně jako v ostatních skupinách pár na 1. místě vyšel se 3 výhrami. A to byli Viktor Lukáš a Denisa Veselá. Druzí se umístili Martin Kroupa a Blanka Bílková. Velice blízko k postupu byl i náš velice zkušený hráč Petr Čermák společně s Olivii Zídkovou. Jejichž umístění sice bylo 3. místo ve skupině, ale V porovnáním se 3. místy z ostatních skupin zaostali. Toto jim zpečetilo osud a vydali se společně s párem Petr Šedina a Jitka Kostková do útěchy.

Čtvrtfinále byla všelijaká. Byli tu Jak velice dlouhé například zápas Lukáš/Veselá : Šenk/Glázrová 7 : 6.
Nebo také i kratší například zápas Vaňouček/Šimánková : Šebera/Minařčíková 6 : 0. Společně s těmito vítěznými páry dostali do semifinále i Petr Šimánek a Lucie Fojtíková společné s Marek Bezák a Kristýna Balcarová.

V semifinále se pár Viktor Lukáš a Danisa Veselá rozhodli znovu malinko natáhnout a táhlo se až do tiebreaku, který nakonec vyhráli a stali se 1. finalisty. Pár, který se jim postavil rozhodl zápas s výsledkem 6 : 4. Byl to pár Roman Vaňouček a Zuzana Šimánková.

Finále se stalo taky velice zajímavým zápasem. Již skoro ke konci, kdy pár Lukáš/Veselá měli navrch a mohli zápas ukončit, Viktor Lukáš zcela otočil cestu, kterým se finále směřovalo. Nejspíše pod tíhou situace to absolutně nezvládl a promeškal matchball, kterým by vyhrál. Tímto však získal pár Vaňouček/Šimánková šanci, které využili k otočení zápasu a nakonec i vyhráli.

Děkujeme všem tenistům za účast. Doufáme, že i všichni prvně příchozí si turnaj užili a těšíme se, že se budeme potkávat společně na turnajích i nadále.

Adam CZECH TENNIS ACADEMY

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *