Tentokráte jsme byli s ČTA v Římě na mixech. Společně se šesti páry, v nichž dokonce byli i někteří nováčci. I přes menší účast si dovolím říct, že turnaj byl pohodový a bezproblémový.

Dalo se říct, že hráčům míčky odlétaly od raket svižně. V zápalu boje občas i mezi okolní vegetaci.

Ve dvou skupinách po třech se bojovalo o co nejlepší postavení v “pavouku“. Šlo o postup přímo do semifinále bez nutnosti hrát čtvrtfinále.

Ze skupiny A první nejvýhodnější místo připadlo páru, který své skupinové soupeře oba porazil. Přesněji pár Zajac/Gütterová a tak si před svým zápasem šli odpočinout a čekali na vítěze čtvrtfinálového zápasu. Druzí ve skupině byli Čapek/Bednářová a měli výhodnější pozici, kde šli proti 3. ze druhé skupiny. Třetí zůstali Kubeš/Radačovská.

Skupina B byla daloko vyhrocenější. Zde byli dvojce velice vyrovnané a tak se nakonec muselo rozhodovat dle skóre. Nejlépe z toho vyšel pár Švimberský/Gombitová a měli komfort postupu přímo do semifinále. Nejhůře vyšel pár Kroupa/Bílková. A druzí byli Zapadlo/Chládková.

Po čtvrtfinálovém zápase se vědělo, kdo se utká o 5. místo. Zápas byl Čapek/Bednářová : Kubeš/Radačovská a přes veškeré snažení a úsilí se páru Čapek/Bednářová nepodařilo dostat na 5. místo a prohralí s výsledkem 2 : 6

Pro ty jež prohráli semifinále to ale také ještě nekončilo a museli se utkat o místo 3. v turnaji.
Zápas Zapadlo/Chládková : Švimberský/Gombitová byl také velice zajímavý a skončil vítězstvím dvojice Švimberský/Gombitová 6 : 4

Semifinále ukázalo že pár, který zdánlivě vyšel ze skupiny B nejhůře, se nakonec dostal i do finále. Pár Kroupa/Bílková společně se Zajac/Gütterová se následně utkali i o 1000 bodů a trofej za debly v Římě. Zde ale vítězně vyšel pár Zajac/Gütterová s výsledkem 6 : 2.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *