REPORTÁŽ INDIAN WELLS 2023

Letošní „pátý Grand Slam“, Indian Wells 2023, hostil šťastnou sedmičku tenistů. O křišťálové trofeje se utkali v sobotu 18.3. na greensetovém povrchu ve Sportcentru Radlice.

Skupina A kromě tří stálic okruhu přivítala i jednoho nováčka, a to Michala Průchu. Již po prvních zápasech se začali profilovat favorité na postup do play-off – David Jirman povolil Michalovi Horálkovi jen jediný gem a Adam Borovka uštědřil začínajícímu Michalovi Průchovi nemilosrdného kanára. Michala to ale nezlomilo a v následujícím zápase proti Michalu Horálkovi si vybojoval tiebreak, ve kterém však zvítězil jeho zkušený protihráč. Skupinovou krasojízdu předvedl David Jirman, který na své konto zapsal tři vítězné matche a z prvního místa postoupil do hlavní soutěže. Sekundoval mu Adam Borovka, který těsně 4:6 padl právě s rozjetým Davidem.

Skupina B byla svědkem také jedné hry bez ztráty gemu, a to když Roman Vaňouček hned v úvodu nepustil k výhře Petra Čermáka. V následném souboji Lukáš Kučera vs. Pavel Čermák se Lukáš nenechal odradit ztrátou první hry a Petra porazil. Nejnapínavější zde bylo poslední utkání Romana a Lukáše, ve kterém se kluci tahali až do zkrácené hry – tu ve svůj prospěch proměnil Roman.

V semifinálových duelech excelovali pánové ze skupiny B, a to Roman a Lukáš. Nepostupivší tenisti Adam Borovka a David Jirman ale nemuseli smutnit, utkali se pak ještě o celkové 3. místo. Pomyslně bronzovou plaketku si nakonec zaslouženě odnesl David, po těsné výhře 7:5 nad Adamem.

Všemi očekávaný finálový zápas Lukáš vs. Roman byl plný napětí a adrenalinu. Oba hráči byli maximálně namotivovaní a přetahovali se o každý gem. V závěru utkání měl ale navrch Lukáš a byl to nakonec právě on, kdo se radoval z cenného vítězství na letošním „ČTA Indian Wells“.

Vypjaté zápasy nabídla i útěcha, ve které trojice ve složení dvou Michalů a Petra bojovala o „útěchovou verzi“ křišťálové plaketky. Nováček Michal Průcha však oba soupeře porazil nekompromisně 6:1 a ze svého prvního turnaje tak neodcházel s prázdnou.