REPORTÁŽ VELIKONOČNÍ MIXY 2023

Na Velký pátek 7.4.2023 se v tenisovém areálu v Rudné odehrál nabitý turnaj mixů ČTA VELIKONOČNÍ SPECIÁL o 1000 bodů. Šlo o první speciální sváteční mix v historii. Velikonoční atmosféra se dala krájet, stejně tak jako beránek, jehož ranní ochutnávka v 10 h odstartovala začátek celého dne.

První skupina byla 5členná a odehrálo se zde nejvíce zápasů, na druhou stranu se ale hráči museli snažit už opravdu od začátku, jelikož se hrála systémem na 5 vítězných gemů. Od počátku zde dominovalo duo Marek Bezák/Kristýna Balcarová, kteří si nenechali vzít ani jeden set a s plným počtem výhrem postoupili z prvního místa do čtvrtfinále. Pozadu nezůstali ani Jirka Vaněček s Luckou Podráskou, kteří prohráli jen jednou, a to právě s dominujícím párem. Z postupu se mohli radovat i sehraní Frank Deisser a Sandra Dostálová. Nešťastný úděl potkal dvojici Radek Čapek/Bára Kotěšovská, když si Bára před posledním zápasem přivodila zranění a pár tak musel nuceně skrečovat svou další účast. Jedna výhra novému tandemu z Plzně Martinovi Švimberskému a Lucce Bínové bohužel nakonec k postupu nestačila.

Ve skupině B se nejvíce dařilo Romanovi Zajacovi s Míšou Gombitovou, kteří si ziskem třech vydřených vítězství vybojovali teplé místečko ve čtvrtfinále. Sekundovali jim Petr Timura s Žanetou Rusnákovou, kterým postup z prvního místa překazili právě Zajac/Gombitová poměrem 7:5. Dále postoupili i Plzeňáci Zdeněk Kubeš a Kristýna Radačovská, které však ještě kvůli horšímu skóre čekala baráž o čtvrtfinále. S útěchou se tentokrát muselo smířit duo manželů Polatových. Nakonec se ale Polatovi mohli přece jen radovat, když se jim podařilo útěchu ovládnout.

Poslední skupina nabídla vypjatý zápas mezi Zdeňkem Holickým a Ivetou Gütterovou proti vítězům z Miami Petru Šimánkovi a Lucce Fojtíkové. Vyrovnaný match dospěl do tiebreaku, ve kterém nakonec plzeňští nováčči nasazené favority přetlačili. Tento zápas určil i výsledné pořadí, kdy Zdeněk s Ivetou skupinu vyhráli a Petr s Luckou postoupili ze stříbrné příčky. Baráž o čtvrtfinále čekala sehranou dvojici René Šenk/Jeanet Glázrová, jimž se s jednou výhrou nepodařilo zajistit si přímý postup. Do útěchy putovali Zbyšek Koubský s Blankou Bílkovou.

Baráž dopadla ve prospěch Zdeňka s Kristýnkou, kteří se tak mohli radovat z dalšího postupu. Ve čtvrtfinále Jirka s Luckou dokázali porazit papírové favority ze skupin Romana s Míšou, nejvíce dramatické bylo však utkání dvou Kristýnek a jejich parťáků. Tandem Kubeš/Radačovská dělily od výhry dva míčky, sourozeneckému páru Bezák/Balcarová se ale souboj povedlo otočit a po výhře 7:6 prošli do semifinále.

Jedno semíčko bylo také velmi vyrovnané, když Zdeněk s Ivetou přehráli Jirku s Luckou těsně 7:5. Druhé semifinále naproti tomu netrvalo příliš dlouho, když rozjetí Petr s Luckou porazili vyčerpaný tým Marka s Kristýnkou 6:1, kteří tak skončili stejně jako Jirka a Lucka bronzoví.

Grandiózní finále bylo plné dramatických momentů i tenisové rivality. Nakonec zde došlo na odvetu ze skupin, když nezdolní Petr Šimánek s Luckou Fojtíkovou dokázali vyzrát na famózně hrající pár Zdeněk Holický a Iveta Gütterová.