Reportáž Sao Paulo 2022

20. 2. 2022 SAO PAULO 250 Tenis Svornost

Turnaje se zúčastnilo 8 tenistů. Favoriti tohoto turnaje byli David Jirásek, jenž už v tomto roce vyhrál Sydney 250, a Viktor Lukáš, kteří měli velkou šanci vyhrát.

Ve skupině A nekompromisně dominoval David Jirásek, který vyhrál skupinu se ztrátou pouhých 5 gamů. Michal Horálek též postoupil ze skupiny bez větších problémů. Tito dva poslali zbylé Petra Krebse (3. ve skupině) a Zbyška Koubského  (4. místo ve skupině) do útěchy.

Ve skupině B to bylo mnohem více vyrovnané. Rozhodovalo se až v posledním utkání, kde se o první místo poprali Petr Čermák a Viktor Lukáš. Po opravdu dlouhém a vyhroceném zápase nakonec Petr Čermák překonal svého soupeře a umístil se na prvním místě se třemi výhrami. U zbylých tenistů rozhodovalo skóre a bylo to opravdu těsné. Na druhém postupovém místě s rozdílem 1 bodu se umístil Viktor Lukáš. Na třetím místě také s rozdílem pouhého 1 bodu se umístil Vojtěch Tošovský a nechal tak Ondru Hošáka na 4. místě a oba sportovci šli do útěchy.

V Prvním semifinále útěchy se tedy setkali Petr Krebs a Ondra Hošák. Nakonec Petr Krebs dokázal  zahrát vítězný míč a posunul se do finále útěchy. Druhé semifinále útěchy bylo podle výsledku jednoznačné. Zbyšek Koubský podlehl Vojtovi Tošovskému a dostal “kanára“. Finále útěchy se z důvodu nedostatku času jednoho z finalistů uskuteční během příštích několika dní.

V prvním semifinále se utkali favoriti turnaje, tedy Viktor Lukáš a David Jirásek. David se však nezalekl a svého oponenta poslal na 3. místo a sám pokračoval do finále, kde se potkal s Michalem Horálkem, který ve svém semifinále zvítězil nad Petrem Čermákem, tento zápas ho ovšem vyčerpal a ve finále mu začal docházet dech. I přesto se držel proti favoritovi dobře, ale zdolat ho nedokázal a obdržel 2. místo.

Gratulace všem tenistům, kteří se zúčastnili a dokázali po celý den podávat úžasné výkony. Doufáme a těšíme se, že se uvidíme i na dalších turnajích např. 6.3 kdy proběhne Dubai 500 v TOP Hotelu.

Adam CZECH TENNIS ACADEMY